Coș gol

Total: 0,00 lei

Domnul este aproape

The Good Seed

Sâmbătă, 16 Februarie 2019

Cei care se sprijină pe Domnul își vor înnoi puterea; se vor înălța pe aripi ca vulturii.
Isaia 40.31

„Dacă îți pierzi curajul în ziua necazului, puterea ta este mică“ (Proverbe 24.10). Vrăjmașul sufletelor noastre caută încontinuu să ne descurajeze, fiindcă știe că, odată descurajați, ne pierdem toată puterea. Descurajarea vine atunci când privim la noi înșine, la alții sau la dificultăți; atunci când nădăjduim că lucrurile se vor îmbunătăți și vedem că nimic nu se schimbă, în ciuda eforturilor și a așteptării noastre. Apoi ne descurajăm, fiindcă nu privim unde ar trebui; și, odată descurajați, pierdem puterea de a înainta.

Există însă un secret, nu numai pentru a fi încurajați în momente dificile, ci și pentru ca puterea să ne fie reînnoită, ca să putem merge înainte cu pace și cu bucurie în Domnul. Secretul este să ne sprijinim pe Domnul. Vorbesc însă despre o sprijinire reală, atunci când realizezi că El este Dumnezeul atotputernic, desăvârșit de înțelept și care cunoaște toate detaliile problemei tale. A te sprijini cu adevărat pe El înseamnă a înțelege că El este pe deplin la cârma tuturor lucrurilor și că ele lucrează spre binele tău.

Iosafat este un exemplu pentru noi în această privință, atunci când moabiții veneau împotriva lui, iar el, în minunata sa rugăciune, a spus: „Noi nu avem nicio putere … și nu știm ce să facem, dar ochii noștri sunt spre Tine“. Și care a fost răspunsul imediat al Domnului? „Nu vă temeți!“ (2 Cronici 20.12-15).

Ești descurajat? „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice, faceți cunoscut lui Dumnezeu cererile voastre, prin rugăciune și prin cerere cu mulțumiri; și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice înțelegere, va păzi inimile voastre și gândurile voastre în Hristos Isus“ (Filipeni 4.6,7). În loc să cauți să-ți schimbi împrejurările dificile, privește mai degrabă la Cel care lucrează toate lucrurile spre binele celor care Îl iubesc (Romani 8.28)! El cu siguranță te va ridica deasupra dificultăților, „pe aripi ca vulturii“, va înnoi puterea ta și va face să te bucuri de pacea Sa.

A. Leclerc


Accesați www.good-seed.org pentru a citi meditațiile mai vechi,
sau pentru a le citi anticipat pe cele viitoare.