Coș gol

Total: 0,00 lei

Domnul este aproape

The Good Seed

Luni, 21 Ianuarie 2019

Și cuvântul Domnului a fost către el, zicând: „Ridică-te și du-te la Sarepta Sidonului și locuiește acolo, pentru că, iată, am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească“.
1 Împărați 17.8,9

Deoarece Israel Îl părăsise pe Dumnezeu și se închina lui Baal, Ilie i-a spus împăratului Ahab că nu avea să mai fie ploaie, decât la cuvântul lui. Apoi Domnul i-a spus lui Ilie să meargă la pârâul Cherit. Acolo avea să bea apă din pârâu, iar Dumnezeu avea să-i dea pâine și carne prin intermediul unor corbi. Ilie a mers acolo, însă, după un timp, pârâul a secat. Ne-am putea întreba dacă Ilie era în locul potrivit; împrejurările erau dificile, iar acum el ducea lipsă. Se înșelase oare? Trebuie să fim atenți să nu judecăm după împrejurări. Dumnezeu îl îndrumase pe Ilie în acel loc și el făcuse voia Lui. Acum Dumnezeu a îngăduit această încercare pentru binele lui Ilie. Ce minunat că, atunci când ne vom afla înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, vom vedea toate momentele când Domnul a intervenit în viețile noastre și ne-a oferit lucrurile de care aveam nevoie.

Apoi Dumnezeu a spus: „Du-te la Sarepta, … am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească“. Această poruncă părea într-adevăr ciudată: să meargă într-o țară idolatră, pentru a fi hrănit acolo de o sărmană văduvă dintre națiuni. Trebuie să învățăm însă aceasta: gândurile lui Dumnezeu nu sunt gândurile noastre.

Se pare că această văduvă nu știa mai dinainte că Dumnezeu avea să-i trimită un profet pe care să-l hrănească, fiindcă atunci când Ilie i-a cerut o bucată de pâine, ea i-a explicat că nu mai avea decât puțină făină și puțin untdelemn, ca să facă o ultimă pâine pentru ea și pentru fiul ei, după care, nemaiavând nimic, urmau să moară. Ilie însă a asigurat-o că Dumnezeu avea să facă făina și untdelemnul să nu scadă până va veni ploaie. Apoi ea i-a dat profetului din puținul care îi mai rămăsese. De ce? Fiindcă Dumnezeu îi poruncise să-l hrănească pe Ilie.

Ce încurajare este pentru noi să vedem cum Dumnezeu i-a purtat de grijă lui Ilie! Și noi ne putem încrede pe deplin în Tatăl nostru ceresc!

A. Blok


Accesați www.good-seed.org pentru a citi meditațiile mai vechi,
sau pentru a le citi anticipat pe cele viitoare.