Coș gol

Total: 0,00 lei

Domnul este aproape

The Good Seed

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019

Și cuvântul Domnului a fost către mine, zicând: „Fiu al omului, ce are lemnul de viță mai mult decât alt lemn, mlădița de viță care este printre copacii pădurii? Se va lua din el lemn ca să se facă vreun lucru? Vor lua ei din el un cârlig, ca să atârne în el vreo unealtă?“.
Ezechiel 15.1-3

Acest pasaj explică motivul pentru care judecata lui Dumnezeu venise asupra lui Israel. Lemnul viței nu poate fi de folos la nimic altceva decât la foc (versetele 4 și 5). În același fel, Domnul Își îndreptase fața împotriva locuitorilor Ierusalimului și avea să-i judece prin foc, fiindcă „au lucrat cu necredincioșie“ (versetul 8).

Imaginea folosită aici oferă însă și o lecție utilă pentru noi astăzi. Este accentuat faptul că din lemnul viței nu se poate face aproape nimic. Este prea subțire pentru a se construi cu el și prea moale pentru a se face din el cozi pentru diferite unelte. Atunci de ce plantează oamenii viță-de-vie? Doar pentru rodul ei! Rodul viței înveselește inima lui Dumnezeu și a omului (Judecători 9.13), iar acest lucru îl face unic între roadele tuturor pomilor.

Aceste detalii aruncă lumină asupra cuvintelor Domnului Isus către ucenicii Săi, în Ioan 15. Acolo, El spune: „Eu sunt vița; voi, mlădițele … Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit ca voi să mergeți și să aduceți rod, și rodul vostru să rămână“ (versetele 5 și 16). Ca mlădițe ale Adevăratei Vițe, scopul nostru este să aducem rod spiritual care să rămână. Nimic nu poate fi făcut cu ceea ce noi suntem din punct de vedere natural, însă, dacă vom rodi spiritual, Îl vom glorifica atât pe Hristos, cât și pe Tatăl, care este Viticultorul.

S. Campbell


Accesați www.good-seed.org pentru a citi meditațiile mai vechi,
sau pentru a le citi anticipat pe cele viitoare.