Coș gol

Total: 0,00 lei

Domnul este aproape

The Good Seed

Sâmbătă, 23 Februarie 2019

Dar el, fiind plin de Duh Sfânt, privind țintă spre cer, a văzut gloria lui Dumnezeu și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu; și a spus: „Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând la dreapta lui Dumnezeu“.
Fapte 7.55,56

Îl vedem aici pe Ștefan, un om aflat pe pământ, locuit de Duhul Sfânt și avându-și toate resursele în Omul din glorie. El a privit „țintă spre cer“. Un om de pe pământ, plin de Duh Sfânt, privește spre cer, nu înăuntrul lui, nici în jurul lui. Privirea înăuntru aduce deprimare, iar privirea în jur produce confuzie, însă a privi spre cer înseamnă a-L vedea doar pe Isus. Ștefan și-a fixat privirea către o altă scenă și a refuzat să fie distras de răul sau de atracțiile acestei lumi.

Privind spre cer, Ștefan „a văzut gloria lui Dumnezeu și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu“. În această lume, totul vorbește despre gloria omului, însă Ștefan și-a ațintit privirea către o scenă în care totul vorbește despre gloria lui Dumnezeu. El a văzut acolo un Om în glorie. Toți ceilalți oameni n-au ajuns la gloria lui Dumnezeu, însă acest Om, Hristos Isus, care a venit în această lume și a trăit în toate împrejurările noastre, deține acum în cer cel mai înalt loc al gloriei și al puterii.

Mai mult, Ștefan a putut spune: „Iată, văd cerurile deschise“. Înaintea ochilor lui se deschide o priveliște cerească. El vede însă mai mult decât atât – cerurile sunt deschise pentru ca gloria Omului din cer să poată fi pusă la dispoziția unui om de pe pământ. Domnul Isus S-a întors în cer pentru a ocupa un loc suprem al puterii, însă a lăsat cerurile deschise în urma Lui, astfel ca toată dragostea, puterea și harul Omului din cer să se poată revărsa către un om pe pământ.

În Ștefan vedem rezultatul practic atunci când credinciosul este în totalitate sub puterea Duhului Sfânt pe pământ, iar toate resursele lui sunt în Hristosul aflat în cer. Acesta este gândul lui Dumnezeu pentru toți cei ai Săi astăzi.

H. Smith


Accesați www.good-seed.org pentru a citi meditațiile mai vechi,
sau pentru a le citi anticipat pe cele viitoare.